2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Turks brood

Meng het lauwwarm water met de gist en suiker, laat dit even staan. Doe de bloem, zout en komijn in een kom en doe er het watermengsel bij. Voeg er  nu ook de yoghurt aan toe.

Dit blijven kneden tot er een soepel deeg is  ontstaan. Laat het deeg in een afgedekte kom nu 30 minuten rijzen op een warme plaats. Nogmaals  goed doorkneden en weer  30 minuten laten rijzen. Rol het deeg nu ovaal uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. en leg het op een met bakpapier  bedekte bakplaat.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius

Bestrijk de bovenkant nu met tomatenpuree en olijfolie en laat het brood nog eens 10 minuten rijzen.

Bak het brood nu in de oven op 180 graden.
INGREDIËNTEN
500
1
2
1
1
1
1
gram deciliter
deciliter
zakje
eetlepel
eetlepel
theelepel
bloem
Turkse yoghurt
lauwarm water
droge gist
suiker
zout
komijnzaad
olijfolie
tomaten puree