2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Stamppot in brood (boerenkool met worst)
bloem
boter
suiker
droge gist
lauwe melk
Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan in tien minuten een soepel deeg, maak hiervan twee bollen en laat dit 15 minuten rusten onder een doek.

Rol elke bol uit tot een plak van 30×30 cm. Leg hierop de helft van de stamppot en duw er een (knak)worstje in, maak er een rol van zodat het deeg er overheen gelegd kan worden.

Begin de linker en rechter kant naar binnen te vouwen, dan de voorkant, de laatste kant iets bevochtigen en maak van het geheel een mooie rol, doe dit ook met het tweede deeg.

Laat de rollen nu 45 minuten rusten onder een doek en zet de oven op 200 graden.

Smeer de broden in met geklopt ei met een beetje melk en bak ze in 30 minuten mooi goudbruin.
INGREDIËNTEN
Maak eerst de stamppot en laat het afkoelen.
Voor het deeg heb je nodig:
250
125
70
10
1
gram
gram
gram
gram
zakje