2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Spelt-desem brood 2
Doe het water in een grote kom met alle andere ingrediƫnten, maar zorg er voor dat het zout niet in directe aanraking komt met de gist.
Maar hiervan een soepel deeg, let op, het is een tamelijk nat deeg.
INGREDIËNTEN
320
250
150
350
50
2
1
4
20
milliliter
gram
gram
gram
gram
eetlepels
theelepel
gram
gram
lauwwarm water
desem
tarwebloem
speltmeel
gebroken lijnzaad
citroensap
baking soda
zout
verse gist
Bedek de kom met een vochtige doek of huishoudfolie en zet het
op een warme plaats om te rijzen. Dat mag ongeveer 1 uur duren.
Leg het deeg na de eerste rijs op een schoon droog aanrechtblad die bestrooid is met bloem. Neem een deegkrabber en sla de randen van alle kanten naar binnen tot een iets steviger deeg wat nog wel erg slap is.

Neem een bakblik en bekleed deze met bakpapier en leg het deeg in het bakblik .  Zet het voor de tweede rijs weer op een warme plaats.
Als het deeg bijna over de rand dreigt te rijzen, zet je de oven op
180 graden en laat hem 10 minuten voorverwarmen, liefst in de stoomstand voor een mooie krokante korst.

Bak het brood in 40 minuten mooi bruin