2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Rode bietjes brood

Zet de oven tijdig op een temperatuur van 230 graden Celsius.

Bak de eerste 5 minuten het brood op deze temperatuur.

Na 5 minuten de oven op 200 graden Celsius  zetten en bak het nog 30 à 35 minuten door.

Laat het brood afkoelen.
Kook de rode biet 45 minuten ( afghankelijk van de grootte ) gaar op laag vuur en schil deze. Rasp de rode biet en bewaar dit samen met het kookvocht.

Doe alle droge bestanddelen in een kom. Weeg de hoeveelheid rode bieten rasp, samen met het kookvocht en het citroensap af, dit is  300 ml. Doe dit bij de droge bestanddelen en kneed er een soepel deeg van. Doe dit zo’n 10 minuten.
 
Als het deeg te droog wordt, doe er dan nog een beetje bietensap bij, is het te nat. doe er dan een eetlepel meel bij.

Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en laat het 30 minuten rijzen op een warme locatie. Sla hierna het deeg door en kneed het tot het deeg steviger aanvoelt.

Leg het deeg in een ingevette bakblik of op een bakplaat met bakpapier.
 
Dek het af met een vochtige doek of ingevette folie.
Laat het nu 90 minuten rijzen op een warme plaats.
INGREDIËNTEN
200
300
320
1/2
1
1
gram
gram
gram

zakje
eetlepel
roggemeel
speltmeel
kookvocht rode biet
rode biet ( gaar )
droge gist
citroensap