2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Naanbrood
Voorbereiding:

Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat ( bacing soda ) en het zout. Klop het ei los.  Smelt de boter. Voeg het ei toe aan het  bloem mengsel en roer het kort  door.

Voeg er de gesmolten boter en de yoghurt aan toe en roer weer kort door. Voeg er nu de melk beetje bij beetje aan toe tot er een glad papje ontstaat.

Leg een theedoek over de kom en laat het deeg 2 uur rijzen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kneed het deeg na het rijzen goed door en verdeel het in 8 stukken. Maak een bolletje van het deeg en rol het ovaal uit tot een lengte van 15 cm. Maak het aan één kant vochtig en leg deze kant op een beboterde  bakplaat. Smeer op de bovenkant een beetje boter met een kwastje.

Bak het deeg ongeveer 8 à 10 minuten op 200 graden Celsius.
INGREDIËNTEN
500
1,25
2,50
4
1
1
1/2
gram
deciliter
deciliter
theelepels
theelepel
theelepel
theelepel
bloem
yoghurt
melk
boter
bakpoeder
zout
bicarbonaat