2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Mini foccacia
voor de afwerking: wat olijfolie en grof zeezout
Deeg maken van de ingrediënten

Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. Sla het door en verdeel het in 8 gelijke porties. Vorm hiervan bolletjes en druk elk bolletje plat tot een rondje van 10 cm doorsnede. De randen moeten iets dikker zijn dan het middengedeelte.

Leg de rondjes op 2 bakplaten, dek af en laat ze in 30-45 minuten iets rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Sprenkel wat olijfolie over elke focaccia, strooi er wat zeezout over.
Spuit wat water in de oven.

Bak de broodjes 20-25 minuten tot ze goudbruin kleuren en gerezen zijn. Spuit na 5 en 10 minuten nog wat water in de oven.
INGREDIËNTEN
450
2,25
1
3
gram
deciliter
zakje
eetlepels
snufje
bloem
lauwwarm water
droge gist
olijfolie
zout