2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Limburgs zuurvlees
rundvlees
uien
laurierbladeren
kruidnagels
appelstroop
bruine basterdsuiker
mosterd
water
azijn
plakken peperkoek
1 eetlepel boter.
peper en zout
olijfolie

 
Snij het vlees in middelgrote stukken van ongeveer anderhalve cm.
Doe een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan.
Zodra het vlees is dichtgeschroeid kan de boter erbij.
Braad het mooi bruin aan.

Doe er dan de grof gesneden uien bij en smoor het mee, samen met de laurierbladeren, kruidnagels en de mosterd.

Doe er dan de appelstroop en basterdsuiker bij, dan weer goed roeren.
Het water en de azijn mag er dan bij, daarna de in stukjes gebrokkelde peperkoek.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

Laat het geheel nu op een zacht vuurtje sudderen, minimaal 3 uur.
Roer af en toe goed door zodat de peperkoek helemaal oplost wordt en het zuurvlees gaat binden.

Eventueel verder op smaak brengen.
INGREDIËNTEN
750
4
6
6
1
1
1
150
150
4
1
gram
grote


eetlepel
eetlepel
theelepel
milliliter
milliliter

eetlepel