2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
gedroogde abrikozen
lamsgehakt
tomaten
water
olijfolie
knoflook
kaneelpoeder
gemalen komijn
gesneden bleekselderij
citroen
zout en peper
koriander
Lamsvleessoep ( Marokkaans recept )
Zet de abrikozen 2 uur in water om te wellen, snij ze daarna in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de fijngesneden knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg nu de kaneel en komijn toe en roer dit goed door.
Rul er nu het lamsgehakt bij en bak dit al roerend bruin.

Roer er nu de abrikozen, bleekselderij, en tomaat door en laat het op een middelhoog vuur doorsudderen

Rasp er nu de schil van een citroen bij, samen met het sap.
Doe er nu het water bij en roer het goed door.

Dek de pan af en laat het nog een half uur doorkoken op een middelmatig vuur.

Breng het verder op smaak met peper, zout en gehakte koriander.
INGREDIËNTEN
100
500
500
500
4
2
1
1
4
1
gram
gram
gram
milliliter
eetlepels
teentjes
eetlepel
eetlepel
stengels