2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Lamsspies met gevulde hoorntjes
De gevulde hoorntjes:

Snij het bladerdeen in repen van 1 1/2 centimeter.
Draai de reepjes bladerdeeg rondom de hoorntjes en begin bij de brede kant. De metalen conusvormen zijn te koop bij de bakwinkels.
Hou de rand van de vorm een beetje vrij,  dat is gemakkelijker om ze later los te krijgen van de vorm, gewoon even induwen.
Bak de hoorntjes op 180 gr. Tot ze mooi bruin zijn ( ongeveer 10 minuten )
Rol de hoorntjes nu in een heel klein beetje Keltisch zeezout.

De vulling:

Snij de stam van een broccoli in kleine blokjes en kook deze beetgaar,
Giet het af en spoel onder koud water. Ook de kikkererwten  laten uitlekken. Doe de blokjes in een kom, samen met de kikkererwten. Pureer het met een staafmixer tot een pasta en maak het op smaak met zout, peper en kruiden, bijvoorbeeld fenegriekblad en/of poeder, dragon, nootmuskaat. Vul de hoorntjes met een spuitzak en leg ze op een bakplaat in de oven om het te verwarmen.

Lamsgehaktspies:

Maak het gehakt op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout, een lepel paneermeel en de knoflook.
Doe er een lepel paneermeel bij. Vorm het gehakt rond de spies of stokjes  en bak het zonder boter of olie rondom mooi bruin.

INGREDIËNTEN
4
200
1
2
1
1
1
plakjes
gram
eetlepel
teentjes
blikje

eetlepel
bladerdeeg
lamsgehakt
zeezout
knoflook
kikkererwten
broccolistam
paneermeel
kruiden naar smaak