2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Krachel
Roer de gist bij de lauwwarme melk en laat even staan.

Doe de bloem, suiker, de fijngemalen anijsblokjes, het bakpoeder en het sesamzaad in een grote kom en meng het goed door elkaar.

Voeg er nu het ei en het melkmengsel bij, daarna de boter .
Kneed dit tot een soepel deeg. Het mag evt. worden bijgewerkt met lauw water of bloem.

Maak er 10 balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze plat tot een dikte van 2 cm.

Leg hierop een vel plasticfolie en een handdoek. Laat dit 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 170 gr.

Na de rijzing met een vork gaatjes prikken in het deeg, bestrijk het met geklopt ei en sesamzaad ( of anders )

De baktijd is 20 minuten
INGREDIËNTEN
500
40
50
1
2
2
2
1
1/2
gram
gram
milliliter
zakje
eetlepels
eetlepels

theelepel
bloem
suiker
lauwwarme melk
droge gist
sesamzaad
zachte boter
anijsblokjes
bakpoeder
ei