2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Koude zeesalade
mosselen
macaroni
kappertjes
ansjovisfilet
ui
bleekselderij
knoflook
zwarte bonen
zongedroogde tomaten
garnalen
zeekraal
dragon
lavas
appelzijn
hazelnootolie.
Kook de mosselen gaar en haal ze uit de schaal, laat ze uitlekken ( vang het vocht op ) en laat ze afkoelen.
Kook intussen de macaroni in het kookvocht van de mosselen beetgaar, giet het af en spoel de macaroni met koud water, laat het uitlekken en afkoelen.
Meng de mosselen met een beetje maizena voor een korstje. Doe een scheut olie in een grote koekenpan en laat dit heet worden. Doe er nu voorzichtig de mosselen in met vier geperste tenen knoflook.
Laat ze mooi bruin bakken, uitlekken en afkoelen.
Als alle ingrediënten zijn afgekoeld, kun je ze bij elkaar doen in een grote kom. Doe er dan de fijngesneden ansjovisfilets bij, samen met de fijngesneden ui en bleekselderij. Verder komen er de kappertjes, zwarte bonen, in reepjes gesneden zongedroogde tomaten, de garnalen en de zeekraal.

Doe er de dragon bij en de gesneden lavasbladeren. Maak het verder op smaak met appelazijn en hazelnootolie. Ikzelf doe er nog graag een paar druppels rozenbloesemwater bij.

Dit alles goed door elkaar mengen. Zet dan de schaal in de koelkast.

INGREDIËNTEN