komkommer
lente ui
roomboter
bloem
water
muntblaadjes
basilicumblaadjes
groente bouillonblokje
zalmsnippers
Snij de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijsten er uit ( dit leid bij velen tot maagklachten).

Maak kleine blokjes van de komkommer en blender deze samen met de basilicum en munt blaadjes tot grove moes.

Laat het bouillonblokje smelten in een halve liter water.

Smelt nu de boter in een pan, samen met de gesneden lente ui en fruit deze blond (niet bruin) aan. Doe er een paar eetlepels bloem bij zodat het een beetje stevige massa wordt, doe er nu de bouillon bij tot het een mooie dikte krijgt. Blender dit nu met de staafmixer en doe er de komkommerpuree bij.

Goed roeren en even laten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout, maar met mate.

Vlak voor het opdienen de zalmsnippers door de soep roeren.
Dien op en leg voor de sier een munttopje op de soep.
Komkommersoep met zalmsnippers
2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
INGREDIËNTEN
1
1
1
1à2
eetlepel
eetlepels