2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Kaasbroodjes
Leg de schijven op een met bakpapier bedekte bakplaat met een tussenruimte van 3 cm. en dek af met folie. Laat 20 minuten rijzen. Wanneer kaasbroodjes niet tegelijk gebakken kunnen worden laat je de narijs van tweede deel op een koelere plaats plaatsvinden en pas afbakken wanneer de eerste klaar is.

Bestrijk de kaasbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi met nog wat kaas.

Bak af in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of tot de broodjes goudbruin zijn.
Meng in een schaaltje de gist met suiker en wat lauw water. Roer even door en laat 5 minuten staan. Verse gist mag ook worden vervangen door een zakje droge gist.

Zeef de bloem met het zout in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en voeg boter en gistmengsel toe. Roer van binnen naar buiten de bloem door het gist mengsel en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe.

Kneed het deeg met de hand of met een keukenmachine gedurende 10 minuten. Maak een bal van het deeg en leg die in een ingevette kom en dek af met folie. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Sla het deeg terug en maak hiervan een lap van 40x60 cm (± 5 mm dik). Rasp 80 gram kaas over het deeg en verdeel het gelijkmatig. Rol de korte kant op en snijd schijven met een scherp mes van 1 cm.
INGREDIËNTEN
100
500
25
25
1
1
3
gram
gram
gram
gram
theelepel

deciliter
geraspte oude kaas
bloem
verse gist
boter
basterd suiker
ei ( geklutst )
lauwwarm water