2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Havermoutbrood
Meng de tarwebloem, speltmeel, havervlokken en gist in een kom.Voeg hieraan klontjes boter, de honig, water en melk toe en kneed het zo’n 3 minuten tot alles goed is  gemengd.  Zet dit afgedekt ongeveer 25 minuten apart op kamertemperatuur. Het vocht zal hierdoor goed intrekken in de havermout.Voeg eventueel een snufje zout toe en kneed 10 minuten tot een soepel deeg is ontstaan en los komt van de kom.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek deze af en laat het deeg 1 uur rijzen tot een verdubbeling van het volume is ontstaan. .Druk de lucht uit het deeg door licht te kneden en maak een bol van het deeg. Laat het weer 20 minuten rijzen.Druk het deeg met de vingers tot een plat vierkant deeg tot het even breed is  als het bakblik. Rol het deeg op en druk de naden dicht.

Leg het deeg in een ingesmeerd bakblik met de naad naar onder.Maak de bovenkant iets  vochtig met water en strooi er een beetje havermout vlokken op.Dek het af en laat het deeg weer 60 - 90 minuten rijzen tot een dubbel volume

Verwarm de oven op 210 graden Celsius en bak het brood goudbruin in 35 - 45 minuten
INGREDIËNTEN
300
100
100
150
150
30
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
gram
zakje
eetlepel
tarwebloem
speltmeel
havermout
lauwwarm water
lauwwarme melk
boter
droge gist
honing