2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Focaccia met oregano
Doe de gezeefde bloem in een grote kom, samen met de olijfolie, water, het zeezout, de oregano en suiker. Roer dit goed door elkaar en voeg dan pas de gedroogde gist toe. Gist mag nooit in direct contact komen met zout.
Kneed het geheel tot een stevig, maar soepel deeg met een machine met deeghaak, of met de hand. Is het deeg te droog, doe er een beetje water  extra bij. Is het deeg te nat, kan er een beetje bloem bij.
Maak een bal van het deeg en leg het terug in de kom. Dek het af met vochtige doek of huishoudfolie.
Laat het deeg nu 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
INGREDIËNTEN
300
10
50
50
1/2
7
1
gram
gram
milliliter
milliliter
eetlepel
gram
eetlepel
bloem
droge gist
olijfolie
water
suiker
ongemalen zeezout
oregano
Verwarm de over voor op 250 graden
Kneed na de eerste rijs het deeg nog even goed door en maak er een platte, maar gelijkmatig  van dikte, deeg van.
Leg het deeg op een bakplaat waarop bakpapier ligt.
Druk met de vingertoppen putjes  in het deeg en bestrijk de bovenkant ruim in met olijfolie en strooi hierover grof zeezout.

Laat het nu 10 minuten rusten.
Plaats de bakplaat met de focaccia in de oven en latt hem ongeveer 20 minuten bakken tot het brood mooi goudgeel is geworden.
Na het bakken de focaccia nogmaals bestrijken met olijolie