2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Crocque madame
bloem
geraspte kaas
melk
bakpoeder
zout
suiker
gesmolten boter
eieren
( 1 voor het beslag )


Doe de bloem in een grote kom en doe er verder de bakpoeder, zout en suiker bij. Roer het met een garde door elkaar.  Nu kan er de melk, 1 ei  en de gesmolten boter  bij. Roer dit goed glad tot een beslag.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg er een ring in ter grootte zoals je de pancakes wil hebben, zo worden ze even groot. Schep een pollepel beslag in de ring ( let wel dat je voor 2  croque’s  vier pancake’s  nodig hebt.) Laat het beslag aan één kant gaar worden.
Zodra je merkt dat het steviger wordt, kun je de ring weghalen en de pancake omdraaien. Bak beide zijden mooi bruin.

Voor het afwerken van de croque leg je op één pancake een handje geraspte kaas en  doe er de tweede pancake op met daarop weer een laagje geraspte kaas. Als optie kun je er een plak ham tussen leggen.
Leg de croque’s nu op een bakplaat en laat de kaas smelten onder de grill tot het mooi bruin wordt.

Haal de croque’s uit de oven, bak intussen een ei en leg deze  bovenop de croque’s.

Garneren als boven of naar eigen wens.
INGREDIËNTEN
200
200
300
3
1/2
1/2
50
3
gram
gram
milliliter
theelepel
theelepel
eetlepel
gram
Garnituur  van:
witlof topjes
3 groene kleine asperges
rode ui ringen
citroen schil
komkommer schil
mayonaise met citroensap