2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
broccoli
kleine prei
boter
bloem
ui
1 bouilonblokje
koriander of bladselderij
peper en zout

Cremesoep van broccoli en prei
Snij de stam van de broccoli in dobbelsteentjes en de roosje klein.
Kook dit gaar en doe er een een bouillonblokje bij, (gooi het kookvocht niet weg, je hebt het nog nodig!!!).

Smelt in een pan een klontje boter en doe er een gesnipperde sjalot en twee knoflookteentje bij, laat dit even smoren.
Doe er dan één of twee eetlepels bloem bij en al roerend laten garen.

Dan kan er een scheut kookvocht van de broccoli bij, goed roeren en beetje bij beetje kookvocht toevoegen, tot de juiste dikte.

Doe er ook de broccoli zelf bij en blender dit goed door met de staafmixer.

Snij een kleine prei in de lengte door en dan in heel fijne plakjes.
Doe het bij de soep en laat het een kwartiertje rustig garen.

Maak het op smaak met fijngesneden koriander, selderie en eventueel peper en zout.
INGREDIËNTEN
1
1
1   klontje
2   eetlepels
1
1