2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Calamaris en su tinta
schone inktvis 
inktvis inkt
gehakte uien
gehakte knoflook
gehakte peterselie
water
nootmuskaat
peper en zout
olijfolie
bloem.
Snij de inktvis in ringen, reepjes of blokjes.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en doe er de ui, knoflook en de peterselie bij. Bak dit al roerend een paar minuten goed door.

Doe er dan de nootmuskaat, peper en zout bij, even goed roeren, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Knijp de zakjes  inkt voorzichtig uit in het water en roer het goed door.

Klop 2 eetlepels bloem in water goed door tot een papje.

Nu kan het inktwater bij de inktvis in de pan, samen met het bloempapje. Zet het vuur weer hoog en roer goed door.

Doe het deksel weer op de pan en laat het ongeveer 5 minuten door sudderen.
INGREDIËNTEN
2
2
3
3
2
250
1
tubes
zakjes
grote
tenen
bosjes
milliliter
theelepel