2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
Basis pizzadeeg (traditioneel recept)
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi er de doge gist bij. Zet het kopje op een warme plaats en laat het  10 minuten staan. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin het gistmengsel. Roer ook de melk door de bloem.Voeg de olijfolie en het zout toe.

Kneed goed door tot een soepel deeg ontstaat. Is het deeg te stijf of te slap, werk het dan bij met bloem of melk. Kneep het deeg nog een goed door, het liefst op een schoon aanrecht of werkblad, bestrooid met bloem. Doe het deeg terug in de kom, dek het af met een vochtige doeken laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
Kneed na de eerste rijs nog eens goed door en maak er een bal van.
Leg het deeg terug in de kom en laat het deeg nog eens 4 uur rijzen.

Rol het deeg uit tot een diameter van ongeveer 35 cm. Bestuif de werkplek regelmatig met bloem tijdens het uitrollen.Leg de deegplak op een ingevette bakplaat en maak de rand iets dikker.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Breng de vulling aan naar keuze en bak de pizza in 20 minuten af.

note: Voor een sneller recept de eerste rijs op 45 minuten en de tweede - na het uitrollen - op 30 minuten gehouden worden
INGREDIËNTEN
300
1/2
1
1/2
3
100
50
gram
zakje
theelepel
theelepel
eetlepels
milliliter
milliliter
bloem
droge gist
zout
suiker
olijfolie
lauwwarme melk
lauwwarm water