INGREDIËNTEN
375
100
300
1
1
gram
gram
milliliter
theelepel
zakje
tarwebloem
griesmeel
water
anijszaad
droge gist
snufje zout
Anijs brood
 
Meng alle droge bestanddelen en voeg hierbij niet alle water, laat een beetje achter. Anijs kan ook vervangen worden door gemalen anijsblokjes.

Kneed dit tot een deeg. Als het te droog is, doe je er nog wat water bij. Het kneden duurt ongeveer 10 minuten. Laat het deeg nu  45 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg verdubbeld is
.
Na de eerste rijzing het deeg uit de kom halen en in drie gelijke parten verdelen. Maak er bolletjes van en duw deze iets in op een met bloem bestoven bakplaat. Bestuif de bollen met een beetje bloem en bedek deze met plasticfolie.  Laat dit nu zo’n  30 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven tot 200 graden Celsius. Verwijder na deze rijzing de folie en verdeel een beetje olijfolie over de bollen. Prik met een vork enkele gaten in de bollen.
Bak de bollen ongeveer 30 minuten en de hete oven tot de broden goudbruin zijn en hol klinken als je er op klopt.

Laat de broden na het bakken afkoelen.
2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins