2020 - copyright © all rights reserved - webdesign  Roel Prins
 
water
aardappel
ui
knoflook
andijvie
linzen
groentebouillon
boter
bloem
champignons
Andijviesoep met champignons
Snij de champignons in kleine stukjes en kook deze gaar in een pan, samen met de bouillonblokjes en 1 liter water.

Snij de ui en knoflook klein en fruit dit in een pan met de boter. Doe er de bloem bij en laat het even garen.

Schenk hier nu de bouiilon bij, maar vang de champignons op in een zeef.
Doe er de in kleine blokjes gesneden aardappel en de linzen bij. Roer het goed door en laat het op een laag vuur gaar worden.

Als het gaar is kunje met de staafmixer alles fijn maken tot een gladde massa. Doe er dan de fijngesneden andijvie bij en pureer het nog heel even door. Doe er nu de klein gesneden champignons bij.

Maak het verder op smaak naar eigen inzicht.
INGREDIËNTEN
1
1
1
1  
1/2
4
3
1
1
5
liter


teen
stronk
eetlepel
blokjes
eetlepel
eetlepel